Diskuse o rybaření ve světě
Všechny příspěvky
V diskusi je celkem 2189 různých příspěvků. Příspěvky jsou seřazeny podle data vložení.
- CK PEPA 20.05.2016 08:20
- CK PEPA 19.05.2016 13:14
-
Nedre Dalalven 18. května
Po dvou týdnech mizerného počasí se konečně oteplilo na včerejších 15°C a štiky zase začaly žrát.
Dvojice Holanďanů, která k nám pravidelně jezdí, měla včera celkem 22 štik, největší 105 cm, 95 cm a 92 cm.
Anders - CK PEPA 19.05.2016 07:51
-
1-17 května v Larseng
První polovina května byla u nás v Larseng ve znamení velmi chladného počasí.
Úlovky tresek nebyly zdaleka tak zajímavé jako v březnu a dubnu, ale ulovila se celá řada halibutů a několik pěkných vlkoušů přes 90 cm.
Trine - CK PEPA 16.05.2016 08:04
-
Lauksund 12-15 května
Cesta na sever Norska proběhla bez větších problémů a pan domácí nás ubytoval v samostatném domku na břehu fjordu. Lodě s novými motory o výkonu 90 koní jsou víc než výborné a tak hned první den vyrážíme na ryby. Odpolední seznamování se s lokalitou přináší několik pěkných tresek okolo 80 cm. Na večeři máme naloveno a už se těšíme do postelí a hlavně na zítřejší den.
Hned na první zastávce máme velký úspěch. Nachytali jsme téměř vývozní limit v treskách obecných. Velikosti od 80-110 cm a krásného halibuta 115 cm.
Sobotní výprava byla o podmořských kopcích a okounících. Z mých pobytů o
kousek dál na poloostrově Loppa, vím že tu jsou opravdu pěkné exempláře.
Dopoledne téměř bez driftu a bez záběrů nás málem odradilo. Zato odpoledne
přináší nádherné úlovky. Okouníků víc než 60 ks a největší 82 cm. Bohužel
nemáme váhu a tak nevážíme. Několik má 70+ a pod 40 vše pouštíme. Na
hloubkách kolem 140 m pak přichází krásné záběry od tresek tmavých 70+ a
tresek obecných 90+. Největší pak 130 cm. Rybařina prostě dokonalá.
Tomuto místu se nedá téměř nic vytknout. Jen ta filetárna v podobě dvou stolů na kotvišti bez tekoucí vody je opravdu tragická. Zejména v tomto počasí je fakt od zdraví a prsty. Připojuji pár foto a zdravím všechny za partu Plzeňáků v Norské ráji.
Jarda H. - akbar 13.05.2016 20:16
-
Zdravim, nemate nekdo 1 volne misto ve vyprave do Norska, termin konec cervna - cervenec? Diky za pripadne reakce ... [email protected]
- CK PEPA 12.05.2016 18:10
-
Hestoysund 30.4.-7.5.2016
V Hestoy to bylo báječné, místo je zejména na přívlač skvělé, zařádili jsme
si jako malá děcka...
Byli jsme se starou původní partou muzikantů a prodejců hudebních nástrojů ze všech koutů republiky, rádi jsme se viděli a moc jsme si to užili.
Po týdnu vichru a fujavic jsme měli 6 dní azzuro, super počasí.
Vlkouši, halibut, mník, jednoskvrnka, obecných (zejména červených) tresek jak na běžícím páse. Naštěstí jsme se nechytli na kelery - kolegové ze Švédska, co bydleli vedle, chytali mraky 30 cm tresek tmavých a strašně se divili, kam jezdíme na tak pěkný ryby...
Já chytl pěkného halibuta na lehkou přívlač (dvacítku vlasec) se žluto-bílým twistrem s dlouhým ocasem, vytáhl jsem ho pomalu až k hladině a jak ukázal svých minimálně 80 cm, ukousl to a zmizel... A druhý mi vyskočil za návnadou, když jsem ji vytahoval z vody... Krásnej kousek, typ létající ryba.
Ahoj
Vítek P. - CK PEPA 12.05.2016 08:36
-
Duben a kveten v Elgsnes
Zatímco v dubnu se lovily téměř výlučně tresky obecné, v prvním květnovém týdnu se častěji objevili i halibuti a tresky tmavé.
Z Elgsnes zdraví
Tore - Borek 08.05.2016 21:39
-
Aland-Nordqvist 5. a 6. května 2016
Předposlední a poslední den letošního zahajovacího termínu v Nordqvist. Počasí bylo opět oba dny až neskutečné, i já se svlékl do krátkého rukávu.
Ve čtvrtek mě Jirka na lodi demoralizoval tak, že jsem už ani neměl chuť dál nahazovat. Měl každou chvíli rybu nebo aspoň záběr, já nic. Nakonec jsem nachytal aspoň sledě na pozdní oběd.
Jarda s Danem objevili, že štiky jsou na místě, kterému nikdo v minulosti nevěnoval skoro žádnou pozornost, ale tentokrát tam zdolali mnoho štik.
V pátek to bylo s Jirkou jako přes kopírák. Na jeho 15 štik mám jednu a jednu spadlou...
Některé posádky chytaly v oblasti, kde byl včera Dan s Jardou, a zažily neskutečnou rybačku.
Ten den bylo uloveno 24 štik přes metr, z toho 3 přes 110 cm. Největší měřila neuvěřitelných 118 cm a byla dokonce před puštěním zvážena - 15,2 kg.
Rekordní den jak na velikost, tak i na počet velkých štik! - Dan 08.05.2016 20:50
-
Hezký den,
Letošní výprava Aland 2016 29. 4. – 6. 5. 2016
právě skončila, je čas hodnotit...
Návštěva souostroví byla již potřinácté, znova se ukázalo, že vše může být jinak než jiné roky…Počasí nevídané, neustále modrá obloha a nebe bez mráčku, oproti minulým výpravám jsme přivolávali vítr, aby alespoň trochu rozčeřil hladinu a voda nebyla jako zrcadlo… odpolední teploty okolo 18 stupňů, na lodi jen v tričku, žádný déšť, opalovací krém byl denní nutnost :-)
V úvodu týdne bylo potřeba ryby hledat, někdy fungovalo rákosí, někdy pak otevřená voda, za první dva dny jsme měli každý nad 10 pěkných štik…a jak to bývá, uprostřed týdne přišlo i trochu hledání a rozpaků, kde jsme měli ze začátku záběry, najednou jako by tam ryba nebyla. Přesto se každý den podařilo přemluvit a ulovit pár pěkných štik, někdy malých jako ze školky, jindy se podařilo trefit „výlet“ štik z „ druhého stupně 60 +”. Závěrečné dny výpravy byla odměna za trpělivost v házení a hledání ryb, jen za poslední den jsme během dopoledne měli na lodi 20 ryb 70 plus, z toho 107 cm, 106 cm, 104 cm, 2 x 95 cm, 4 x 89 cm a ostatní nad 70 cm..
Chytali jsme na oblíbených místech, na „buzeráku“ nad kempem, „u rákosí proti „ garážím“ za rezervací a vlastně všude… letos zase ke spokojenosti všech fungovalo „Krakonošovo“ i když bylo potřeba si rybu „ vyházet“ velké ryby se zde zase ukázaly, stejně jako v rákosí směrem k vraku…někdy záběry hned po náhozu, jindy bylo potřeba mít trpělivost.
Nástrahy klasika, za sebe guma 2,5 – 4,, Fish Hunter, Relax kopyto nebo King Shad, samozřejmě kolega Jarda měl záběry na úplně jinou sestavu potvrzujíce pravidlo, čemu se věří, to nachytá… :-)
Celkové hodnocení, skvělé zázemí a servis kempu je každoroční standart, letos krásné počasí, rybařina někdy dřina, kdy jsme každý jednou jeli z vody s nulou, někdy se voda otevřela a „double „ se povedl hned několikrát… jindy co hod to ryba 70 + .na počet ryb určitě velmi úspěšná výprava a když se nic nezmění, za dali jsme si tam za rok „ na shledanou“ :-) - Borek 05.05.2016 22:57
-
Aland-Nordqvist 3. a 4. května
Zatímco v Čechách prší, my se na lodích opalujeme. Někteří dokonce nahoře bez. Denní teplota je sice "jen" cca 15-17 stupňů, ale když moc nefouká, pocitově je ještě vyrazně tepleji. Štiky jezdí v hejnech a pronásledují sledě, záběry většinou přicházejí během krátké chvíle a pak se zase nějakou dobu nic moc neděje. Dalibor s Davidem zasekli a zdolali uplně současně dvě štiky - 105 a 100 cm. I na naší lodi byly uloveny dvě skoro stejně velké štiky během pár minut. Chytilo se sice jen 6 ryb přes 90 cm, ale celkový počet ulovených štik za úterý a středu je vysoký - přes 160 ks na 13 lodích a to ne všichni se celý den věnují lovu a někteří na vodě nebyli vůbec.
Senja - Rodsand 3-10 května
Největší treska tmavá 120 cm
Největší treska obecná 110 cm
Celkem uloveno:
Treska tmavá - od 60 do 100 cm cca 200 ks
Treska obecná - od 55cm do 100 cm cca 45 ks
mníkovci, vlkouši...
Chtělo by to vyměnit mrazák.
Lubomír Š.