+420 266 610 273

Přidejte se k lidem, které zajímá cestování za rybami!

Vyhledávání

Diskuse o rybaření ve světě

Všechny příspěvky

V diskusi je celkem 2189 různých příspěvků. Příspěvky jsou seřazeny podle data vložení.

rybář 08.08.2018 13:42

Lokta 27.6.-8.7.2018
Letos to byl na Loktě horší průměr.
Jen čtyři halibuti do metru, tresky skoro žádné, pár polaků, ale nic co by stálo za report nebo pořádnou fotku, tak snad příští rok.
A pro jistotu nám Loktu zarezeruj rovnou i na červen 2020.
Díky, Víťa

rybář 01.08.2018 16:38

Haugatun 21.-28.7. 2018
Spokojenost. Dobré ubytování, loď super. Horší věc je malá filetárna.
Rybolov dobrý, lovili jsme tresky obecné, polaky, mníky.
A přišla i ryba snů, mořský ďas délky 101 cm.
Radek M.

img
ďas mořský 101 cm
img
mník mořský
img
mníkovec
img
talisman na lodi
rybář 31.07.2018 08:58

Lesjön 14.-21.7.2018
Úlovky v Lesjön byly tentokrát slabší, což bylo dáno počasím, které bylo extrémní co se týče vysokých teplot po celý týden...
Největší štika měřila 102 cm, ulovena byla na přívlač 19.7.2018.
Nachytali jsme celkem hodně jesenů 45cm - 50cm, ti brali na všechno.
Na pstruhových jezírkách bez úspěchu, na jezeře kousek od těch pstruhových se povedl pěkný okoun 42cm...
Jinak jsme převážně chytali na řece nad peřejí...
Musím říci, že jezdím na sever, jelikož nemám rád moc tropy, ale letos to bylo úplně jedno. Aspoň probíhala každodenní koupačka na jezeře před chatou. Jinak již obě chaty mají terasu a ubytování jako takové je super - chaty nádherné...
Matěj K.

rybář 25.07.2018 13:19

Gäddträsk 23-30 června
Když jsme loni v Gäddträsk ulovili metrového lososa, všichni nám říkali, jaká je to vzácnost a po kolika letech se to někomu opět povedlo.
No a letos jsme v posledním červnovém týdnu ulovili hned dva.
A pak že se historie neopakuje...
Michal Č.

img
losos 92 cm uloveny na privlac
img
losos 92 cm uloveny na privlac
img
losos 88 cm uloveny na privlac
img
cervnovy losos z Vasterbotten
CK PEPA 25.07.2018 12:48
CK PEPA

Červenec v Elgsnes
Pohodové počasí dorazilo do Elgsnes až koncem června a víceméně vydrželo skoro celý červenec. Každou středu dorazila do Elgsnes nová parta rybářů a dokonce i ti starší a v některých případech i méně zkušení rybáři dosáhli vynikajících úlovků.
Tresek obecných je už ve fjordech sice méně než v květnu, ale chytají se velké tresky tmavé délky 100-120 cm a skoro každý den je uloven nějaký ten halibut, včetně pěkných kousků 130-170 cm.

img
treska tmava 114 cm, 9,5 kg
img
halibut 135 cm, 30 kg
img
halibut 167 cm, 60 kg
rybář 18.07.2018 14:25

Loppa-Nusvag 3.-13.7. 2018
Pravděpodobně TOP lokalita v Norsku. Tomu bohužel odpovídá i množství přítomných lidí a lodí. Obojího je chvílemi na vodě přespříliš.
Celkem jsme ulovili:
Treska obecná 80cm+ více jak 40. Ostatní nepočítám. Tresky nad metr délky nebyly.
Treska tmavá nepočítám. Bohužel 80cm+ pouze jedna.
Značné množství mníkovců bělolemých.
6x treska Polak. To jsem udiven, treska polak se severně od ostrova Senja vyskytuje výjimečně.
8x mořská kočka - super.
5x halibut. Jeden 110cm.
Michal F.

img
Polak z Loppy
rybář 17.07.2018 15:43

Skutvik 22.-29.6. 2018
Štiky jsme chytali při krátké jednodenní zastávce cestou přes Švédsko.
Ubytování na jedničku. To, co chybělo, je možnost usušení mokrých věcí. Například na Dypingkaie, ale i jinde je v koupelně podlahové vytápění, které spolehlivě usuší přes noc věci. Případně by měly být k dispozici alespoň nějaké věšáky, které můžete dát k přímotopu. Jinak velice prostorný a útulný apartmán, i když dál od mola než ostatní apartmány.
Loď Adec je dosti stará a pomalá, ale byl to náš výběr takže nelze brát jako výčitku. Proto jsme i na námi ověřená vzdálenější loviště nejezdili. Kvůli silnému větru jsme 3 dny na moře vůbec nevyjeli.
Vždy jde o počasí kam vás pustí a jak na něj reagují ryby a taky to štěstí. Celkové jde o dobrý revír s dobrým výskytem tresek obecných a tmavých. Polaci se nechytají tak často. Mníkovců je možná až hodně a to i v relativně malých hloubkách 30-50 m. Makrely najíždějí později. Občas se povede halibut. Můj bratr zde zdolal před 4-5 lety rybu 160 cm. Vlkoušů je tady málo, ale přesto mám odsud svoji největší kočku (104 cm a 10 kg).
Zachytali jsme si tresky obecné, tmavé, mníky, mníkovce a něco málo polaků. Halibut se bohužel tentokrát nepodařil. Celkově jsme byli v normě cca 20 kg. Nejvíce treska obecná (50-98 cm), keleři (45-50 cm), ale moc jsme je cíleně nelovili, mníci a mníkovci (40-80 cm), treska polak (60-75 cm).
Největší ulovená treska obecná měřila 98 cm.
Filip M.

img
Švédská štika
img
Švédská štika
img
Treska obecná
img
Treska Polak
rybář 17.07.2018 14:04

Tjuonajokk 30.6.-7.7.2018
Tjuonajokk jako vždy super. Tentokrát nám svým způsobem přálo i počasí a vyzkoušeli jsme si dva dny chytání ve 28°C, pak přišla bouřka, ochladilo se na takových normálních 20°C a dva dny bylo i pod mrakem a jemně mrholilo, což bylo na ryby úplně nejlepší.
Bylo vidět, že v celém Švédsku je strašný sucho, řeka Kaitum měla tak poloviční průtok, co loni. Tam, kde jsme jindy chytali, tak bylo sucho a holý kameny. Na Taiveku šlo v pohodě dobrodit i do půlky koryta.
Asi nejvíc a největší ryby jsme zachytali na Taiveku - největší lipan měl 54 cm, pak nějaký 52 cm, 51 cm, 50 cm a spousty ryb okolo 48 cm.
Já chytal většinou na suchou, protože to krásně šlo. Líhly se malý jepičky a tak jsem chytal na svoje mouchy, nejčastěji na 16-17 háčku, výjimečně na 14-ce háčku. Na sucho se mi nejvíc osvědčily zelený jepičky ze srpku, ne z CDC. Ne že by tam byly ryby nějak zvlášť vybíravý, ale znát to přeci jen bylo a ty jepky ze srpku jsou od pravých k nerozeznání.
Z mokrých jsem pak chytal na black-zulu, ale bez červeného ocásku, případně na malé černé broučky na 17-ce háčku.
A jedna novinka v Tjuonajokku přeci - už mají hotový nový domek s několika dvoulůžkovými pokoji, společenskou místností a kuchyňkou.
A pak ještě jedna novinka - přímo pod molem stojí štika, tak 110 cm. Nevím, jestli ji tam krmí, asi jo, protože tam stála pořád, i když lidi nastupovali a vystupovali do lodí a na molu byl celkem rambajz.
Tak snad zase někdy příště.
Honza W.

rybář 17.07.2018 09:15

Helesjo 23.-30.6. 2018
Ubytování bylo krásné a čisté, jen by možná bylo fajn mít k dispozici ještě jednu šatní skříň na věci. Ale upřímně těžko říct, kam ji v domku umístit.
Celkem jsme ve čtyřech rybářích ulovili 135 štik, 130 okounů, 25 pstruhů obecných a 7 lipanů.
Největší štiky měly 111cm (cca 9,5kg, ulovena na wobler) a 104cm (ulovena na gumovou nástrahu 12 cm).
Dva největší lipani měřili 48 a 43cm, uloveni na umělou mušku.

Mirek Vincík

img
lipan 48 cm
img
štika 104 cm
img
štika 111 cm
img
štika na muškařskou sestavu
rybář 16.07.2018 17:46

Senja 1.-12.7.2018
V sobotu jsme se vrátili z 12-denního pobytu na Rodsandu a na rozdíl od předchozích turnusů mám úplně jiné zprávy…
Přálo nám hlavně počasí – bylo 11-17st., ale hlavně foukalo jen 2 dny 4-6m/s a ostatní dny byl vítr 1-2m/s a dalo se vyjet pohodlně až na venkovní plotny a zkusit halibuty.
Ve 4 rybářích se jich nakonec chytilo 18ks – většinou 80-105 cm, jeden kus 120 cm a jeden 125 cm.
V neděli 7.7. se navečer povedl superzáběr – s rybou nešlo hnout a navíc jsme začali driftem sjíždět na hloubky, takže mě Naki musel najíždět první hodinu zpátky na kopec, abychom vůbec měli šanci.
Po 70 minutách jsme rybu poprvé viděli pod hladinou, circlehook seděl vzorně, ale halík si to zabrousil zavčas na dno, takže znovu…
Po 85 minutách a druhé jízdě dolů jsem předal prut Nakimu, protože jsem měl dost a nedal bych víc… Střídali jsme se postupně v pumpování nahoru a brzdění při jízdách dolů.
Kdykoliv se ryba objevila u hladiny, vzala to zase útokem do hlubin a to nakonec 9x !!! Po 150 minutách ji Tomáš konečně úspěšně zaháknul, dali jsme smyčku na ocas a mohli si oddechnout, pokochat a vyfotit. Takže míra je 190 cm a váha 90-95 kg…odhadem, protože jsme ji s radostí po chvilce vypustili zase zpátky, aby mohla plodit další taková úžasná monstra.

Krom toho jsme si zajeli na hloubky na okouníky a vzali jich kolik se hodilo…tahle ryba není o sportovním rybolovu, takže jsme tomu věnovali 2x 2h.
Tresky byly v konzumních velikostech 60-80cm a pak asi 3ks 100-105 a jedna poslední den 135cm.

Doma si pomalu zvykají na moji oholenou hlavu a z historky kdy jsem první den partě řekl, že s rybou nad 150 cm mně můžou oholit hlavu (za 11 let byl rekord 130 cm) a pak jsem měl hned 4 holiče, se stává s fotkami a videem zábava pro další kámoše.
Já věřím na osud... To, že jsem chytil ve 44 letech na 44 metrech rybu velkou a těžkou jako jsem sám, beru jako znamení a dárek od přírody, kterou miluju.
...a někdy se v téhle úžasné partě doufám zas něco povede !!!

Díky moc, Rodsand je opravdu oáza klidu a užili jsme si to.
Martin S.

img
denni ulovek
img
treska obecna 135 cm, ulovena 12.7.
img
halibut 190 cm uloveny a pusteny na svobodu 7.7.
img
sazka je sazka...