Diskuse o rybaření ve světě
Všechny příspěvky
V diskusi je celkem 2194 různých příspěvků. Příspěvky jsou seřazeny podle data vložení.
- baskin1 22.01.2017 10:37
- CK PEPA 17.01.2017 18:09
-
16. ledna
Dnes jsem na popp chytil kromě kranasů i jednoho žraloka 1,2 metru.
Bylo sice větrno, ale uvnitř atolu to šlo.
Chytilo se celkem 12 kranasů - GT.
Zdraví
Peter - CK PEPA 17.01.2017 18:04
-
14. ledna
Tak včera jsme celkem chytili 11 wahoo a 5 nebo 6 kranasů-GT.
V noci korálovky, red snapper a ze třech záběrů velké ryby jsme zdolali jednoho žraloka černocípého 160 cm.
Dnes velké vlny a v jednu chvíli bylo zle skoro všem.
Peter - Zdenek 05.01.2017 20:50
-
5. ledna
Slovenští borci se na Maledivách činí.
Za vydatné pomoci posádky se podařilo ulovit první kranasy obrovské - GT.
Jeden z kranasů měl tu smůlu, že se během zdolávání připletl do cesty hladovému dravci. Podle způsobu překousnutí se asi nejednalo o žraloka, ale o velké wahoo nebo o barakudu. - CK PEPA 05.01.2017 20:44
-
Novoroční pozdrav z ostrova Vannoya.
Polární záře v plné kráse. - CK PEPA 27.12.2016 17:37
-
26. prosince
Když jsem před několika lety odešel z Evropy, bylo to víceméně hlavně kvůli rybám a počasí. Nesnášel jsem ty plískanice, krátké dny a pošmourná rána.
Vím, že o Vánocích krátké dny nikomu zvlášť nevadí, ale přeci jen je to veselejší, když zasvítí sluníčko, jako tady u nás.
Posílám dva obrázky z vánoční Kostariky.
Zdraví
Adrien - CK PEPA 15.12.2016 19:37
-
Adventní odpoledne v revíru Lesjon.
- CK PEPA 15.12.2016 18:04
-
10.12.
Asi jako většina lidí v celé Evropě se i já podřizuji rytmu nadcházejících Vánoc: návštěvy přátel, firemní večírky, v práci uzávěrky a vymýšlení vánočních dárků. Ale v sobotu 10.12. byla tak slibná předpověď počasí, že jsem vzal loď a vyrazil na celý den na okouny. Bylo úplné bezvětří, ráno mlha a trochu mrzlo. Po desáté mlha zmizela, na chvíli se ukázalo i slunce a teplota vylezla skoro na 10°C.
Za celý den jsem měl jen pár okounů a candátů, ale jeden okoun stál za to. Možná poslední letošní půlmetrovka...
Veselé Vánoce přeje
Joseba - Zdenek 25.11.2016 05:17
-
24.11.2016
Ráno se zdálo, že ryby konečně dostaly hlad - během hodiny jsme každý z naší posádku ulovili jednoho kohoutovce. A ani to nedalo moc práce - stačilo najít hejno lovících ryb, které se při ústí řeky vykrmovaly v hejnech drobných rybek. Jenže dravci si brzy zaplnili své útroby a hlad je přešel.
Po nádherném ránu, kde jsme snad na každý nához měli záběr nebo alespoň sledovačku se vše otočilo a začaly dlouhé hodiny marného házení a hledání ryb. Až na poslední zastávce nedaleko přístaviště lodí se na Sašu usmálo štěstí v podobě trofejního kanice délky 131 cm, odhadovaná hmotnost 30 kg. Uloven byl na 200 g fialový jig. - Zdenek 25.11.2016 04:59
-
Když jsem si předevčírem posteskl, že nám nepřeje počasí, ještě jsem nevěděl, že hurikán Otto dorazí k pobřeží Kostariky. Západní (pacifickou) část pobřeží sice hurikány zasahují jen vzácně, ale stalo se a ochlazení na méně než 25°C je sice v tropech příjemné, nicméně rybám se moc nelíbí a přinutit je k záběru dá práci. Máme množství útoků na naše nástrahy, vidíme na echolotu spousty ryb, ale záběrů je málo a denně zdoláme každý jen 1-4 ryby. Některé z úlovků však za tu námahu rozhodně stojí.
Zdravím, podíval jsem se na stránky cestovky PEPA. Zaujaly mne Alandy, proto mám poptávku jestli se tam někdo nechystá a nemá volné místo, vrtnul bych se k nějaké pohodové skupině která má v úmyslu chytat ryby z lodě v termínu duben až červen. Jsem pohodář 52 let. Byl jsem párkrát ve Švédsku na štikách, ale jsem spíš začátečník, vybavení mám. Preferuji jezera, ubytování kdekoli. Pokud má někdo tento záměr a chystá se na jaře do této lokality s tím že nemá kompletní sestavu, nebo někdo nečekaně vypadl, tak dejte vědě na e-mail - [email protected], nebo na tel: 723491625.
S pozdravem Pavel