+420 266 610 273

Přidejte se k lidem, které zajímá cestování za rybami!

Vyhledávání

Diskuse o rybaření ve světě

Všechny příspěvky

V diskusi je celkem 2194 různých příspěvků. Příspěvky jsou seřazeny podle data vložení.

CK PEPA 02.01.2015 20:43
CK PEPA

PF 2015

img
Zdenek 31.12.2014 17:44
Zdenek

Panama - ulovky na jig
a ještě pár ryb ulovených během výpravy na jig

img
kanic
img
kranas
img
chnapal - snapper
img
kranas - amberjack
Zdenek 31.12.2014 17:41
Zdenek

31.12.2014

Tak jsem dnes konečně našel čas, abych si přebral fotky z rybářské výpravy do Panamy. Jo, bylo tam hezky, ale ten dnešní sníh venku a sváteční atmosféra mají také něco do sebe...
Přikládám pár fotek ryb ulovených na popp

img
kohoutovec - rooster
img
chnapal - snapper
img
jehlice
img
zralok
CK PEPA 17.12.2014 18:16
CK PEPA

Loppa - prosinec 2014

Zdá se, že v celé Evropě letos zima dorazí později. I u nás daleko nad polárním kruhem vlastně zima ještě ani nezačala.
Za pár dní budou Vánoce a sníh leží jen na horách. Okolo fjordu se zatím nedrží. Dny jsou velmi krátké a světlo přes den slabé. Za to v noci, když se vyjasní, tak nám krásně svítí polární záře.

Veselé Vánoce přeje z Loppy
Britt

img
pocatek prosince v Sor Tverrfjord
img
prosinec - polarni zare nad Sor Tverrfjord
img
img
CK PEPA 16.12.2014 17:41
CK PEPA

Storsjön 2014
Sezóna 2014 byla u nás v revíru Storsjön (kraj Hälsingland) velmi úspěšná. Kromě velkého množství candátů a štik běžných velikostí jsme ulovili i ryby, které se dají považovat za trofejní. Největší candáti letošní sezóny měřili 90-95 cm a většina jich byla ulovena v červnu a červenci, tedy spíše na začátku sezóny. Největší štiky (110-120 cm) se u nás loví naopak až ke konci sezóny - v říjnu a první polovině listopadu.

ze Švédska zdraví
Lars

img
candat
img
candat
img
stika
img
stika
CK PEPA 03.12.2014 12:52
CK PEPA

Listopad na Fraseru
Jsem dlouholetým propagátorem podzimního lovu jeseterů, ale sám musím uznat, že letošní podzim se (co se počasí týče) opravdu nepovedl. Tolik deštivých dnů a takhle vysoký stav vody v řece jsme v posledních dvaceti letech nezažili.
Při lovu jeseterů to až tak nevadilo, právě naopak - ulovena byla celá řada ryb délky 2-3 metry, ale množství lovišť lososů zredukoval vysoký stav vody na několik míst, která byla hlavně o víkendech plná rybářů.
Dnes mám po tříměsíčním maratónu konečně volno a nemusím na ryby. Kdo nezažil, jaké to je, vstávat den co den v pět ráno, pak být do 16.00-18.00 hodin za každého počasí na vodě a pak ještě jet parkovat loď, připravit pruty a nástrahy na další den..., ten mi asi nerozumí. Ale já jsem dnes fakt rád, že nemusím na ryby a v klidu si udělám údržbu lodě, prutů, navijáků...
Vlastně se listopad nakonec povedl - byly slabší dny, kdy se chytlo jen pár ryb do 2 metrů, ale zpravidla jsem měl v lodi alespoň 5-10 ryb denně a z toho alespoň jedna byla okolo 2 metrů. Zapomenout samozřejmě nesmím na tři kusy, které atakovaly hranici tří metrů. Ještě v pondělí 1.12. jsem byl na s hosty rybách - ráno byla na místní poměry svinská zima (-7°C), ale nefoukal vítr a před polednem i svítilo sluníčko. Měli jsme 15 slušných záběrů a záseků, na udici bylo 9 jeseterů a zdolali jsme 4. To není úplně špatné skóre.
Teď si dám pár dní údržby v garáži a vyřizování papírů v kanceláři, no a pak asi vyrazím zase na ryby...
Zdravím všechny lovce jeseterů a přeju veselý advent!
Chris

img
listopadovy jeseter z Fraseru
img
jak dlouho poroste nez bude mit 2 metry?
img
listopadovy jeseter z Fraseru
img
listopadovy jeseter z reky Fraser
CK PEPA 03.12.2014 12:31
CK PEPA

Listopad na Fraseru
Zasílám pár obrázků z listopadového rybaření na Fraseru. Ačkoli jsme měli letos extrémně špatné počasí, jaké v listopadu ani nepamatuji, na množství ulovených jeseterů to nemělo nijak negativní vliv.
Především v první polovině měsíce jsme měli i štěstí na několik slušných ryb, jejichž délka od špičky hlavy do rozdvojení ocasní ploutve byla 250-270 cm (tedy měřeno po evropsku asi 270-290 cm). Přikládám pár obrázků.
Chris

img
listopad na Fraseru, 270 cm
img
listopad na Fraseru
img
zdolavani jesetera
img
listopadovy jeseter z Fraseru - 260 cm
Peter 07.11.2014 03:18

...včera sa časť vypravy rozhodla navštiviť hlavne meto Britskej Kolumbie- Viktoria.Začali sme sme prepravu našim autom s požičovne, ktore sme nechali v pristave a pokračovali trajektom, dalej autobusom do mesta, kde sme si požičali na pol dna auto z požičovne.Pozreli sme nadherne staroviktorianske hrady a kostol. Medzičasom chalani s domacimi oslavovali po večťeri vitazstvo nad lososmi. Oslava sa pretiahla do noci a rano nas Juraj učil cestovať v čase. Povedal-"nalejte mi zajeden a so tam kde som bol včera".

img
prvy Matov losos Chum
img
...tento krasavec potešil Jožka
img
..krásy mesta Viktoria
CK PEPA 05.11.2014 01:27
CK PEPA

Larseng - říjen 2014
Většinu pobytu jsme měli výborné počasí s teplotami od -4°C, když se v noci vyjasnilo až do +10°C, když se zatáhlo a pršelo. Pár dní nám foukal vítr, ale u Larseng se dá chytat skoro za každého počasí.
Kromě dobré rybařiny jsme se dočkali i nádherné polární záře. Příští rok přijedeme ještě o týden později, to prý do fjordu u Larseng začínají najíždět kosatky lovící sledě.
Andree

img
polarni zare - rijen v kraji Troms, Larseng
img
halibut - rijen v kraji Troms
img
okounik - rijen v kraji Troms
img
norska pobrezni plavba - hurtigruta projizdi u Larseng denne
CK PEPA 05.11.2014 01:17
CK PEPA

Larseng - říjen 2014
V polovině října jsme měli možnost rybařit v Larseng.
Původní záměr výpravy bylo fotografování podzimní přírody a polární záře, ale když už jsme tu byli, tak jsme samozřejmě neodolali a vyrazili i na ryby. Nedosáhli jsme sice žádných trofejních úlovků, ale překvapila nás četnost lovených tresek obecných, tresek jednoskvrnných, okouníků a halibutů.

img
17.30 - zapad slunce nad Rystraumen
img
treska obecna - rijen
img
rijnova treska
img
halibut - rijen