+420 266 610 273

Přidejte se k lidem, které zajímá cestování za rybami!

Vyhledávání

Diskuse o rybaření ve světě

Všechny příspěvky

V diskusi je celkem 2194 různých příspěvků. Příspěvky jsou seřazeny podle data vložení.

Zdenek 27.10.2014 06:52
Zdenek

25 října 2014
Ráno nás na břehu řeky přímo u pensionu už čekaly rezervované tři lodě s průvodci - srandista Saša, perfekcionista Oliver a brblal James.
posádka Saša - Jirka, Štěpán a Zdeněk ulovila celkem 8 jeseterů: 195/211 cm, 186/201 cm, pak dva okolo 170 cm, jednoho 150 cm a tři malé. Vše na jikry kety.
Posádka James - Barbora, Lucka a Jirka: 2 malí jeseteři
posádka Oliver - Petr, Petr a Radek: celkem 4 jeseteři, ale žádný přes 150 cm
Počasí nevlídné - teplota 10-12°C, občas déšť, chvílemi vítr. Ryby braly dopoledne, pak byla přes poledne dlouhá pauza, kdy jsme kromě drbanců neměli pořádný záběr a pak zase pár záběrů až po třetí hodině.

img
jeseter bílý délky 186 cm (na konec ocasu 201 cm)
img
zdolávání jesetera
img
jeseter bílý 195 cm (211 cm na konec ocasu)
img
zdolávání jesetera délky 186 cm / 211 cm
CK PEPA 24.10.2014 03:46
CK PEPA

Larseng, říjen
Několik podzimních nálad z okolí Larseng (Straumfjord).
Trine

img
podzimní hejna ptaku nad fjordem
img
rano nad fjordem
img
ranni mlha nad fjordem
img
pohled na fjord
CK PEPA 24.10.2014 03:43
CK PEPA

Larseng - Troms, říjen
Letošní říjen máme skoro pořád krásné jasné počasí, což v noci znamená časté možnosti pozorování polární záře.
Trine

img
polarni zare v kraji Troms, rijen
img
img
img
CK PEPA 22.10.2014 11:02
CK PEPA

Loppa 21. října
Máme stále krásné podzimní počasí - je jasno, každé ráno trochu mrzne a na horách už leží sníh. Přikládám fotku z pondělního rána z mola u domku Krambua - pohled změrem na Bergsfjord.
A ještě recept na hnědou omáčku, která vám tak chutnala, když jsem pekla jehněčí a kterou jste pak používali i k halibutovi:
- máslo s kapkou oleje rozehřát v kastrůlku nebo na pánvi
- přisypat hladkou mouku
- zlehka na mírném plameni za stálého míchání zasmahout do hněda
- podlít výpekem z jehněčího (dá se použít i silný vývar)
- v tom vývaru/výpeku by už měla být sůl, pepř, česnek a rozmarýn
- možno trochu naředit vývarem-vodou ze zeleniny nebo brambor
- případně dosolit, ev. přídat krapet pepře nebo rozmarýnu
- nakonec vmíchat šlehačku a přelít do servírovací nádoby-misky
Dobrou chuť přeje Britt

img
vyhled ze Sor-Tverrfjord 20.10.2014
CK PEPA 21.10.2014 20:38
CK PEPA

23.-29. září
Naše společná výprava za lososy do DryBay to bylo to nejlepší rozloučení se sezónu 2014, jaké jsme si mohli přát. Už jenom let přes zasněžené a sluncem zalité pobřežní velehory z Dalton na Aljašku, byl zážitek na celý život. A rybaření na plážích Pacifiku při ústí řek i na samostných řekách, to byla prostě pohádka.
Někteří muškaři i vláčkaři si za den chytli i více než 10 lososů a jiní, když ulovili druhou nebo třetí rybu, tak přestali chytat a už se jen kochali scenérií, kterou nám podzimní příroda připravila.
Hardy

img
pobrezi Pacifiku u DryBay
img
zdolavani lososa kisuc-coho v DryBay
img
losos kisuc-coho uloveny v DryBay, zari
img
krome rybaru zde lovi lososy i medvedi
CK PEPA 21.10.2014 20:32
CK PEPA

23.-29. září
Počasí nám v posledním týdnu sezóny přálo. Bylo tak krásně, že jsme neodolali a uspořádali i poslední letošní výpravu za lososy kisuč (silver salmon - coho) na Aljašku. Rybáři si užili skvělý lov v naprosto úžasném prostředí. Nejenže tah lososů do řek na pobřeží Pacifiku v DryBay byl v plné síle, ale navíc nám poslední týden v září až neuvěřitelně přálo počasí. Vlastně celý týden bylo jasno a slunečno - ráno byla jinovatka a místy námraza a odpoledne vystoupala teplota nad 15°C.

img
zari na rece Kathleen, lov sivenu
img
cesta letadlem z Dalton za lososy na Aljasku
img
lov lososu na pobrezi Pacifiku v DryBay
img
zdolavani lososa kisuc-coho v DryBay
CK PEPA 20.10.2014 22:15
CK PEPA

17. října 2014
Tak mám za sebou další týden rybaření se stálými zákazníky. Tihle dva k nám jezdí pravidelně už 7 let. A tentokrát se jejich výprava opravdu vydařila - svůj týden rybaření uzavřeli s celkem 135 ulovenými jesetery, přičemž asi tucet měřil přes 2 metry. Žádný opravdový obr mezi nimi nebyl, nejdelší měřil myslím 230 cm.
Vše jsme ulovili v okolí Chilliwacku. Nebudu psát přímo kde, už mne nebaví dělat svým konkurentům průvodce...
Ten počet ulovených ryb je pro dva rybáře určitě velmi dobrý, ale to hlavní je věková kategorie těch dvou: jsou stejně staří a letos jim bylo 81 let!
I přes svůj věk jsou ve velmi dobré kondici a s velkými rybami si poradí stejně dobře jako dvacetiletí kluci. Je na nich vidět, že mají s rybařením více než půl století dlouhou praxi a oba se udržují fit.
Už mají zarezervován pobyt na příští rok a jeden žertoval, že k devadesátinám bych jim ten týden rybaření mohl dát jako dárek k narozeninám. Smysl pro humor jim fakt nechybí.
A na těch dvou se mi líbí ještě jedna vlastnost. Kromě smyslu pro humor mají i smysl pro fair play a váží si protivníka - ulovených ryb. Každou zdolanou rybu si jen prohlídnou u lodi, případně ji poplácaj na rozloučenou, ale nechtějí tahat jesetery zbytečně do lodi nebo na břeh kvůli fotkám. Vědí, že focení a manipulace na lodi nejsou pro ryby bez rizika a protože mají fotky z minulých let, snaží se zdolané ryby unavit nebo poškodit co nejméně...
Řekl bych opravdoví sportovci a zralí rybáři
Chris Ciesla

CK PEPA 16.10.2014 18:43
CK PEPA

Loppa 14.10.2014
V úterý napadl na horách nad Sor-Tverrfjordem první sníh.
Zatímco dole ve vsi a u fjordu je stále zelená tráva, na horách Finnmarky už je bílo...

img
prvni snih - rijen
img
prvni snih nad Bergsfjordem
CK PEPA 16.10.2014 17:59
CK PEPA

Mollisjok v červenci

Rybaření a pobyt v Mollisjoku - to je na delší povídání. Za sebe můžu říct, že jsem si tam jel chytit alespoň jednoho lipana 50cm a když se zadaří, i nějakého toho sivena. To se mi bohatě splnilo včetně velkých lipanů z nichž některý měl možná i 60 cm, navzdory tomu děsnému vedru, které tam celou dobu panovalo.

Před námi tam byla parta (PIPS, KUBA a další), kteří prý měli velkou kliku na počasí, kdy jim šly ryby jako z praku. Pak začala ta vedra a aktivita ryb značně poklesla. Prakticky každý den 30 stupňů! Lipany jsme si dokázali ještě najít, ale nenarazili jsme bohužel na žádného slušnějšího pstruha. Ti se zřejmě s klesající vodou stáhli z peřejí do jezer.

Metlu severu - komáry, se mi podařilo vcelku velmi úspěšně eliminovat použitím repelentu s 95% DEETu.

Prakticky jsme vůbec nechytali na jezerech. Tam se asi skrývá obrovský potenciál. Údajně největší ryby se chytají právě na jezerech. Když ono mě to ale na stojákách vůbec nebaví!

Před odjezdem jsem hodně sondoval do jakých podmínek to jedeme. Výsledkem byla plná velká krabice doporučovaných vzorů mušek. A dopadlo to jako většinou - všechno jsem odchytal na pár vzorů. Nabyl jsem dojmu, že lipanům je vcelku šumák, co se jim nabízí.

Zdravím
MK

img
siven alpsky - arkticky
img
lipan z Finnmarky
img
cesta lodi na loviste
img
reka nad Mollisjok
CK PEPA 13.10.2014 13:54
CK PEPA

Aldersund duben 2014
Duben ve středním Norsku je krásný a když vyjde i počasí, je to hotová pohádka.

img
Duben v Aldersundu
img
Duben v Aldersundu