Diskuse o rybaření ve světě
Všechny příspěvky
V diskusi je celkem 2189 různých příspěvků. Příspěvky jsou seřazeny podle data vložení.
- Zdenek 27.11.2018 04:13
- Zdenek 26.11.2018 04:37
-
Kostarika - Nicoya 25.listopadu 2018
Dnes už se dařilo víc. Kromě prutů na přívlač jsme si s sebou na naší loď vzali dnes i jigovací proutky. Naše trojice měla dnes na jig tři bonita, kranase indického-pampano a dvě ryby jsem utrhl. Na poppy a jerky jsme měli 1x kranase modroploutvého-bluefina 75 cm, půlmetrového kranase velkookého, 3x jehlici 100-120 cm, 1x dorado 125 cm.
Během rybaření jsme viděli spousty želv-karet zelených, delfíny a nejméně 20-metrovou velrybu.
Naši kolegové se věnovali převážně trollingu. Spadlo jim asi 5 dorad a dvě metrová dorada ulovili.
Byl to hezký, ale dlouhý den. Zapisuji úlovky a usínám u toho, že snad spadnu z barové židličky... - Zdenek 25.11.2018 04:13
-
Kostarika - Nicoya 24.listopadu 2018
Na fotkách to vypadá snadně, ale zase tak jednoduché to dnes nebylo. Za celý den přívlače měla naše trojice jen asi 10 záběrů a jak už to první den výpravy bývá, většinu záběrů jsme zmrvili. Zahájil jsem to tím, že jsem po asi pěti minutách zdolávání přišel o dorado délky nejméně 120 cm, které vytrhlo z poppa úchyt, kterým je přidělaný háček. Pak následovala série neúspěšných útoků dorad na Lubošův stickbait zakončená jedním zdolaným doradem 107 cm. Po chvilce jsme u skal nedaleko ústí velké řeky měli sérii neproměněných záběrů kohoutovců a kranasů. Jirka, který chytal velmi opatrně a nahazoval jen chvílemi s důrazem na to, aby se neunavil, mne nakonec přesvědčil, abych mu ke konci celodenní přívlače jednoho kohoutovce přeci jen ulovil. - rybář 15.11.2018 11:39
-
Jen pár fotek z výpravy do švédského Storsjö v prvním týdnu července.
Lipani hezký, ale asi nejzajímavějším překvapením byl lov okounů a štik na jezeře Grucken.
Jan Kretek - Chris 12.11.2018 20:47
-
Kanada - Fraser 8. listopadu 2018
Nakonec jsme kromě deštivých dnů zažili na Fraseru i krásné dny indiánského léta.
Přes 3 metry jsme se tentokrát nedostali, ale ryb od 2 do 2,7 m byla slušná řádka.
K tomu pohoda a skvělá parta. Co víc si přát... - rybář 12.11.2018 10:29
-
Aland - Nordqvist 22.-29.9.2018
Nachytali jsme se synem 36 štik 50-80cm a několik pěkných okounů.
Počasí nebylo úplně ideální - dost foukalo, ale vzhledem k tomu, že to bylo naše první rybaření venku, tak super.
Václav Š. - Chris 08.11.2018 15:48
-
Kanada - Fraser 5. listopadu 2018
Počasí našemu teamu docela přeje a já si tuhle partu rybářů fakt užívám. Je jim jedno, že ráno je jenom mírně nad nulou, nevadí jim, že každou chvíli přijde přeháňka, hlavně že mohou být na vodě a chytat. Navíc je s nima i legrace a to, že jeseteři zrovna začali aktivně žrát, je skvělý bonus.
Dnes celkem 16 kousků od 60 cm do 248 cm. Paráda! - Chris 08.11.2018 15:37
-
3.-4. listopadu 2018
No neříkal jsem to? Jakmile začalo koncem října pršet a řeka se po dvou měsících sucha konečně trochu zvedla, jeseteři se dali do pohybu a začali žrát. A nejen malý ryby!
Trojice veteránů z Čech ve složení Petr-Petr-Radek dorazila v pátek a hned v sobotu se dostali s první rybou přes 2,5 metru. Sice chvílemi dost foukal vítr, takže nebylo snadné zakotvit loď tak, aby zůstala stát a nástrahy ležely v klidu na dně, ale ryby byly tak aktivní, že stačilo udržet loď na kotvě alespoň 30 minut a ryba byla na prutě.
Dnešní výsledek byl super: 6 jeseterů přes 2 metry a 2 přes 260 cm. - Chris 24.10.2018 12:56
-
Fraser v říjnu 2018
Letošní podzimní sezóna na Fraseru je zatím trochu divná. Na úseku řeky od Mission do Agassiz je jeseterů relativně málo a nežerou. Na druhou stranu dolní tok řeky pod Mission dává každý den pěkné ryby včetně třímetrovek.
Před dvěma týdny jsem chytal pod Hope a za celý den jen tři nevelké ryby, zatímco den na to pod Mission 8 kousků a z toho dva přes 250 cm.
Ale myslím, že tento týden se situace zásadně změní: už měsíc nepršelo a řeka má malý průtok. O víkendu však má hodně pršet a tak čekám, že se řeka trochu zvedne, ryby se pohnou a jak najedou na nová stanoviště, tak budou žrát. Jinými slovy, až po víkendu přijedou další hosté z Čech, tak se strefí do správné chvíle.
Zdraví
Chris - rybář 23.10.2018 17:25
-
Ringvassoy 26.9.-5.10.2018
První polovina pobytu špatné-větrné počasí, ale pak se to uklidnilo a mohli jsme normálně chytat.
Úlovky byly na poměry severního Norska průměrné.
Z těch zajímavějších bych zmínil pěkně tlustou tresku obecnou 134 cm (27 kg) a mořského ďasa 80 cm.
Vím, že Ringvassoy bývá v září-říjnu hlavně o halibutech, ale za celou dobu jen jeden halibut 96 cm, jinak nic. Majitel domku byl s náma jeden den na své lodi a taky nic, sám nechápal. Jinak vše super.
Já se vsadil že pokud nechytnem dva halibuty nad 120 cm tak se vykoupu v moři, takže jsem prohrál! Poslal bych vám toto video, ale je tam spousta sprostých slov, moře bylo fakt kurevsky studené
Dušan A.
Kostarika - Nicoya 26.listopadu 2018
Ráno nás ve 4.15 vzbudil opičák, který se posadil na strom nad naším bungalovem a začal vřeštět. Inu vřešťan...
Trojice Jirka-Luboš-Zdeněk vyrazila opět s vybavením na přívlač a vertikální přívlač. Ráno mezi 8.-10. hodinou byla na přívlač celá řada záběrů od dorad, jehlic a bonit. Pak následovalo několik hodin téměř bez záběru a už to vypadalo, že závěr rybaření bude podobný. Krátce po třetí jsme však opět natrefili na skupinky dorad. Sice se nám žádné nepodařilo zdolat, protože se všechna setřepala během zdolávání, ale spolu s dorady zřejmě táhli tuňáci, protože současně s dorady, která brala na poppy a stickbaity jsme na vertikální přívlač během půl hodiny ulovili 80-centimetrového tuňáka žlutoploutvého, 70-centimetrového tuňáka albacore, několik bonit a 80-centimetrového kranasa dvouskvrnného.
Posádka druhé lodi dnes kralovala dorádům. Na trolling jich dnes ulovili 12, všechna mezi 110-125 cm.